40 Milyon Kişi "Neyim Var?" ile Sağlık Sorularına Yanıt Buldu

40 Milyon Kişi

Hastaların şikayetlerine dayalı olası tanı ve uzmanlık önerileri sunan "Neyim Var?" uygulaması, 40 milyon kişinin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak büyük bir başarıya imza attı. Uygulama, vatandaşların sağlık sorunlarına hızlı ve etkili çözümler sundu.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) iş birliğiyle Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde devam eden "HIMSS Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı"nda, sağlık bilişimi alanındaki önemli gelişmeler ele alınıyor. Etkinlik, dijital hastane uygulamaları, e-sağlık, sağlıkta akıllı sistemler, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi konuları gündeme getiriyor.

Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci, "Dijital Sağlığın Geleceği" konulu oturumda, gelişen teknolojilerin sağlık sektöründe büyük değişimlere yol açtığını vurguladı. Özellikle yapay zeka teknolojilerinin, sağlıklı yaşamdan tedaviye kadar birçok süreci dönüştürme ve sağlık sistemlerini yeniden şekillendirme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Birinci, yapay zekanın tanı koyma, tedavi, kişiselleştirilmiş ilaçlar ve klinik araştırmalar gibi birçok alanda faydalanılabileceğini ifade etti.

Birinci, gelecekte sağlık çalışanlarının, hastaların geçmiş ve güncel verilerini kullanarak yapay zeka destekli tanı ve tedavi süreçlerinden yararlanabileceklerini ve öngörücü analizler yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

"Türkiye'de Sağlıkta Yapay Zeka Çalışmaları Devam Ediyor"

Birinci, yapay zekanın etkin bir şekilde kullanılabilmesi için esnek ve standartlara dayalı veri altyapılarının oluşturulmasının büyük önem taşıdığını belirtti ve Türkiye'de sağlık alanında yapay zeka ile ilgili önemli çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Özellikle "Neyim Var?" uygulamasının bu alandaki katkılarına dikkat çeken Birinci, uygulamanın 40 milyon kişi tarafından kullanıldığını ve hastaların şikayetlerine göre doğru branşları ve olası tanı tahminlerini sunduğunu belirtti.

Dijital sağlık hizmetlerinin, bireylerin kendi sağlıklarını izlemelerine ve yönetmelerine olanak tanıdığını söyleyen Birinci, bunun kişisel katılımı artırarak insanların sağlıklarını daha iyi bir şekilde yönetmelerini sağladığını ifade etti.

Etik ve Sosyal Sorumluluk Perspektifi

Birinci, sağlıkta teknolojinin kullanımının etik ve sosyal sorumluluk açılarından ele alınması gerektiğini vurguladı. Veri gizliliği, vatandaşların eşit erişimi ve dijital okuryazarlık gibi konuların, sağlık teknolojilerinin sürdürülebilirliği için kritik olduğunu belirtti.

Son olarak, Sağlık Bakanlığı olarak "Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında sağlık teknolojilerinin doğru şekilde entegrasyonuna devam edeceklerini ve sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir, güvenli ve etkili hale gelmesi için çalışmalarına hızla devam ettiklerini ifade etti.

Konferans ve fuar, yarın sona erecek.

Kaynak: TRTHaber

Önceki Haber Dünya, "Kanayan Göz Virüsü" İçin Alarmda: Seyahat Uyarıları Devreye Girdi!
Sonraki Haber Hastanelerde Koordinasyon Kurulları Oluşturuluyor
Benzer Haberler